Buy Tickets The Cave (2019)

| Documentary | IMDB

Producers:

-

Director:

Feras Fayyad

Related Countries:

-

Danmark

Added:

2019-11-30

The Cave

'Der har på det seneste været mange rystende dokumentarer om ødelæggelsen i den syriske borgerkrig, men ingen kommer ned i de samme bogstavelige dybder som 'The Cave'. Eric Kohn, Indiewire. I underjordiske huler og gange under krigsmarken i Ghouta, Syrien, gemmer der sig et hemmeligt hospital. Hospitalet drives af børnelægen Amani og hendes team bestående af læger og sygeplejersker. I det underjordiske mørke genskabes håbet for de tusindvis af børn og voksne, som er ofre for de brutale krigshandlinger. Filmen er produceret af Sigrid Dyekjær og instrueret af Feras Fayyad, der blev Oscar-nomineret for 'De sidste mænd i Aleppo'. 'The Cave' vandt publikumsprisen, The Grolsch People’s Choice Documentary Award, på filmfestivalen i Toronto.

Added:

2019-11-30

Premiere:

2020-01-09
Trailer 1 Live Posters 1

Movie News

15/1

Dansk dokumentar nomineret til en Oscar

" De seneste par dage har der været meget snak om, hvilke film og personer, som er blevet nomineret til dette års Oscaruddeling. Oscarakademiet er nemlig endnu en gang blevet kritiseret for manglende repræsentation af kvinder og ikke-hvide personer, til trods for at disse i højere og højere grad er at finde blandt nogle af de mest succesfulde og kunstnerisk interessante film. Men hvis det hele ikke skal gå op i kritik, så må vi fra et dansk synspunkt glæde os over, at 'The Cave' der er produceret af Sigrid Dyekjær og instrueret af Feras Fayyad er nomineret til en Oscar for bedste dokumentarfilm. Hvis ’The Cave’ vinder for bedste dokumentarfilm vil det være ottende gang, at dansk film bliver præmieret med en Oscar. "

11/12/19

En Grotte af Håb

" Feras Fayyads seneste film ’De sidste mænd i Aleppo’ fik stor ros fra anmelderne, var nomineret til en Oscar og vandt World Documentary Grand Jury Prisen ved Sundance Festivalen i 2017. Nu er Fayyard tilbage med endnu en rørende og rammende dokumentar ’The Cave’. Filmen handler om et underjordisk hospital i den syriske by Ghouta, der er blevet sønderbombet og om børnelægen Dr. Amani, der får det hele til at fungere på daglig basis, selv under de mest horrible forhold. Fayyad havde ikke selv mulighed for at være til stede under optagelserne, da byen var belejret, men formåede i stedet af instruere sit filmhold på afstand, hvilket blot er ét eksempel på den energi og de kræfter som er blevet lagt i ’The Cave’. Filmen får dansk biografpremiere den 9. januar 2020. "