Petra (2018)

| Drama | IMDB

Producers:

-

Director:

Jaime Rosales

Related Countries:

-

Danmark

Added:

2019-05-14

Petra

Jaime Rosales, som er fast inventar på Cannes Film Festival, er tilbage med filmen, Petra. Filmen vil cementere Rosales’ omdømme som en af Spaniens bedste instruktører samt øge hans fans og publikum verden over. Kort fortalt handler Petra om en smart, kompleks og morbid portræthistorie om en familie i opløsning. Petra ved ikke, hvem hendes far er. I hele hendes liv er det blevet holdt skjult. Efter morens død begynder hun at søge svar, hvilket fører hende til Jaume, en berømt kunstner og en stærk mand. På sin vej for at finde sandheden møder Petra også Jaumes søn, Lucas, såvel som Marisa, hans mor og Jaume’s kone. Det er især, når vi lærer disse figurer at kende, der begynder at opstå en ond spiral, som bygger på familiehemmeligheder og vold, der driver alle til vanvid. Men skæbnens skæve logik er sporet af et twist, der åbner en vej til håb og forløsning.

Added:

2019-05-14

Premiere:

2019-08-15

Distributor:

Filmbazar
Trailer 1

Movie News

17/8/19

Ris og ros til spansk film

" Den spanske film Petra fik dansk biografpremiere den 15. august og har i den grad splittet de danske anmeldere. Politikens Eini Carina giver filmen 6 hjerter og skriver bl.a.: ”Hvad Jaime Rosales formår at skildre i ‘Petra’, er noget, der hele tiden svæver i udkanten af vores opmærksomhed i de her sidste dage af den vestlige selvforståelse. Patriarkens ubestridte magt. Kunstnerens sadistiske beføjelser. Skaberens modbydelighed.”. Mens Bo Tao Michaëlis fra Filmmagasinet Ekko giver Petra 3 ud af 6 hjerter, og skriver: ”Rosales’ mennesker bliver aldrig rigtigt nærværende og fremstår mest som ekstraordinære og incestramte individer fra en kunstnerverden.”. Filmen går stadig i de danske biografer, så kan jo selv tage ind og se, hvem du er mest enig med. "

17/5/19

Inspiration fra det gamle Grækenland

" Jaime Rosales er efterhånden et kendt ansigt i Cannes, men hans film har ofte haft problemer med at komme ud til et bredere publikum. Det bliver der forhåbentlig lavet om på med Petra, som er Rosales sjette film. Filmens plot er inspireret af de gamle græske myter og handler om den unge kvindelige kunstner Petra, der besøger den gamle garvede kunstner Jaume under dække af at ville lære af ham. I virkeligheden mistænker hun ham for at være sin far, men lige som i de gamle græske tragedier er alt en lille smule mere kompliceret og sammenflettet end det umiddelbart ser ud til på overfladen. Filmen får dansk biografpremiere den 15. august. "