Buy Tickets Green Book (2018)

| Biography, Comedy, Drama | IMDB

Producers:

-

Director:

Peter Farrelly

Related Countries:

-

Danmark

Added:

2018-12-15

Green Book

New York, 1962. da udsmideren Anthony "Tony Lip" Vallelonga (Viggo Mortensen) får et jobtilbud som chauffør for pianisten Dr, Don Shirley (Mahershala Ali), overvejer han at afvise tilbuddet, da han opdager, at Shirley er sort. Men Tony og hans familie har brug for pengene, og de 2 nænd tager på en to måneder lang turne i de amerikanske sydstater. Undervejs bliver Tony chokeret over sydstaternes behandling af sorte amerikanere. Han påtager sig rollen som Dons beskytter, og et uventet venskab opstår mellem chaufføren fra arbejderklassen, der elsker rock'n'roll og sin familie, og den sofistikerede musiker.

Added:

2018-12-15

Premiere:

2019-02-21
Trailer 2 Live Poster 1 Trailer 1

Movie News

2/2

Oscarchancer for Viggo Mortensen

" Den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen er nomineret til en Oscar i kategorien bedste mandlige hovedrolle for filmen Green Book! I filmen spiller han en afdanket udsmider, der bliver chauffør for den sorte musiker Don Shirley. Jobbet giver ham indsigt i en verden fuld af diskrimination og racisme, han ikke havde forestillet sig eksisterede. Det er tredje gang, Viggo Mortensen er nomineret til en Oscar - måske det også er lykkens gang? "

21/1

Prisregnen falder på Green Book

" Komedie-dramaet ”Green Book” med Viggo Mortensen i hovedrollen har foreløbig haft stor succes ved diverse prisuddelinger. Til dens premiere på Torontos filmfestival i september vandt filmen People's Choice Award, og efterfølgende vandt den det amerikanske National Boards of Reviews pris for 2018’s bedste film og blev valgt blandt årets 10 bedste film af The American Film Institute. Men prisfesten er ikke slut endnu, for til nyligt afholdte Golden Globes vandt ”Green Book” endnu 3 priser, nemlig for Bedste Komedie, Bedste Manuskript og bedste mandlige birolle til skuespiller Mahershala Ali. Nomineringerne til årets Oscaruddeling er endnu ikke offentliggjort, men mon ikke vi også finder ”Green Book” på den liste. Filmen finder sted i 1960’erne og handler om en italiensk-amerikansk dørmand, der bliver hyret som chauffør for en afroamerikansk pianist og får dansk premiere d. 21. februar. "

29/12/18

Viggo Mortensen i storrost drama

" I filmen Green Book udspilles forholdet mellem den sorte musiker Don Shirley (Mahershala Ali) og hans chauffør Tony Vallelonga (Viggo Mortensen). Forholdet er i starten anstrengt, men udvikler sig til et nært venskab. Begge skuespiller får stor ros for deres optrædener, og filmen har vundet flere priser og er også nomineret til en Golden Globe. Premiere den 21. februar. "