Ava (2017)

| Drama, Romance | IMDB

Producers:

-

Director:

Léa Mysius

Related Countries:

-

Danmark

Added:

2019-02-14

Ava

Trettenårige Ava er på sommerferie med sin mor, da hun diagnosticeres med en øjensygdom, der vil koste hende synet inden for ganske kort tid. Dette igangsætter en fascinerende og surrealistisk coming-of-age fortælling, hvor hun sammen med den ældre og hjemløse Juan sætter sig for at klare sig på egen hånd. Filmens model er bygget over en letgenkendelig historie, men er modigt og originalt fortalt igennem smukke, analoge billeder og et stramtstyret manuskript, der også byder på et par overraskelser.

Added:

2019-02-14

Premiere:

2019-04-25
Trailer 1

Movie News

6/4

Dragende fransk ”comig of age” drama

" Fransk films nyeste stjerneskud hedder Léa Mysius, og ”Ava” er hendes debutfilm siden sin afgang fra den franske filmskole. Filmen havde premiere på filmfestivalen i Cannes i 2017, hvor den vandt SACD-prisen og herudover blev den også vist på CPH PIX i 2017. Nu kan den imidlertid opleves i landets biografer fra den 25. april, og hvis du er på udkig efter et stærkt og dragende ”coming of age” drama, så er Ava et godt bud. Filmen handler om den 13-årige Ava, der får konstateret en øjensygdom, som meget snart vil gøre hende blind. Sommeren bliver derfor særligt betydende for Ava, der både skal lære sin nye mere voksne krop og sit nye blinde liv at kende. Filmen er skudt i varme mættede farver, der minder om smagen af saltvand og lugten af tang, men med et særligt fokus på alt det sorte, som snart til fylde Avas verden. "

29/3

Prisvindende fransk til Danmark

" Hvordan ser verden ud, når man snart bliver blind? I denne coming of age-film følger vi 13-årige Ava, der mister langsomt synet, men alligevel er opsat på at gøre denne sommer til den bedste nogensinde. Filmen har været nomineret til næsten 20 priser på forskellige festivaller, og heraf vundet seks for blandt andet 'bedste film', 'bedste cinematografi' og 'bedste instruktør' til den kun 29-årige Léa Mysius. Filmen har dansk premiere den 25. april. "