Buy Tickets De forbandede år (2020)

Danmark

Added:

2019-07-05

De forbandede år

Igennem en familie og forholdet imellem en far og søn beskrives de dilemmaer, den danske befolkning stod overfor under besættelsen. Faderen, en succesrig ejer af en stor elektronikfabrik, prøver ligesom regering, landbrug og industri, at få det bedste ud af situationen for at ”holde hjulene i gang”. Men dette fører ham ind i et problematisk samarbejde med besættelsesmagten. Hans søn, derimod, reagerer imod den tiltagende undertrykkelse og forfølgelse af jøder og kommunister ved at blive radikaliseret og tilslutte sig den gryende modstandsbevægelse.

Added:

2019-07-05

Premiere:

2020-01-09

Distributor:

Scanbox (DK-Cinema)
Trailer 2 Live Posters 1 Trailer 1

Movie News

23/1

Vil Du Gratis I Biografen?

" Bioguiden ELSKER film og vi ved, at vores læsere ELSKER at gå i biografen. Derfor vil vi gerne udlodde 2 BILLETTER til en film af eget valg plus sodavand og popcorn! Det eneste du skal gøre, er at skrive hvilken film, du gerne vil ind og se i kommentarfeltet. Hvis du ønsker inspiration til hvad der går i biografen lige nu, så gå ind på bioguiden.dk, hvor du kan finde spilletider, se trailere og læse mere om alle de aktuelle film i de danske biografer. Og husk at ”like”, så du modtager nyheder om alle de nyeste film. Konkurrencens vinder bliver udtrukket fredag den 31. januar. 2020 "

13/1

De underbelyste dramaer under Anden Verdenskrig

" Det er ikke ligefrem fordi, vi mangler film om Danmark under Anden Verdenskrig, men alligevel er det som om, at ’De Forbandede år’ bringer noget nyt på banen. Film om Anden Verdenskrig er typisk populære fordi vi mindes national heltedåd, men Anders Refn vil noget mere end bare at hylde nationale krigshelte. I bagklogskabens lys kan de rigtige beslutninger virke lige til, men Refn formår at vise os, at samtiden var noget anderledes. Filmen følger en dansk familie under besættelsens første år, og vi kan kun håbe, at eventuel 2’er får lov at udfolde karakterernes endelige skæbne. ’De Forbandede år’ er i biografen lige nu og du kan købe billetter på: https://dk.bioguiden.dk/da/booking/movie/2022 "

27/12/19

Det glæder vi os til i 2020

" 2020 er lige om hjørnet og vi kan derfor så småt gå i gang med at glæde os til alle det kommende års biograffilm. En af årets nok mest ventede film er den sidste Bond-film med Daniel Craig i hovedrollen ’No Time to Die’, der får dansk biografpremiere til april. Blandt de store Blockbusters er der også høje forhåbninger til ’Black Widow’ fra Avengers serien. Filmen kommer til at handle om Natasha Romanoff, bedre kendt som Black Widow, og bliver den anden film i Avengers serien med en kvindelig hovedperson. På den hjemlige scene glæder vi os særlig til Anden Verdenskrigsfilmen ’De Forbandede år’ og ’Klovn: The Final’, der nok begge skal trække fulde huse. Hvis du leder efter film til hele familien, så hold øje med ’Minions: Historien om Gru’, der giver os forhistorien til de elskelige karakterer fra succesen ’Grusomme Mig’. "

29/10/19

En historie om værnemagerne

" I Danmark elsker vi film om Anden Verdenskrig og om modstandsfolk og tapre borgere, men hvad med dem, vi ikke så godt kan lide? Hvad med dem der samarbejdede med tyskerne, de såkaldte værnemagere? Instruktør Anders Refn går i ’De forbandede år’ tæt på en velhavende dansk familie under krigen, og belyser på hvordan den tyske invasion ikke bare splittede nationen men også familier. Filmen er spækket med store danske skuespillere og i hovedrollerne finder vi Jesper Christensen, Bodil Jørgensen, Gustav Dyekjær Giese, Mads Reuther og Sara Viktoria Bjerregaard Christensen. ’De forbandede år’ får dansk biografpremiere den 9. januar 2020. "